2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Virtų bulvių blynai su sūriu

Reikės:
5-6 bulvių
2-3 šaukštų miltų
Šaukšto bulvių krakmolo
100-150g. fermentinio sūrio
2 kiaušinių
druskos
aliejaus

Bulves nuplauti ir išvirti su lupena. Virtas atvėsusias bulves nulupti ir sugrūsti. Į bulvių masę dėti miltus, kiaušinį druską, krakmolą, tarkuotą sūrį ir išminkyti. Iš masęs formuoti blynelis, panašius, kaip žemaičių blynai (kad masė neliptų, rankas pasitepti trupučiu aliejaus arba šlapinti dubenyje su labai šaltu vandeniu), ir kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Taip pat galima 20-30 min kepti orkaitėje. Valgau su grietinės padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą