2010 m. lapkričio 9 d., antradienis

Vištiena su imbieru ir anakardžio riešutais

Receptas atrastas Neringos blog'e.

Reikia:
2 galvučių svogūno
saujelės svogūno laiškų
1-2 skiltelių česnako
gabalėlis (apie 4 cm.) šviežaus imbiero
vištienos krūtinėlės
1 raudonos paprikos
50 g. anakardžio riešutų
2 v. šaukštai sojos padažo
1 v. šaukšto sezamų aliejaus (keista alyvuogiu aliejaus, nors manau galima išvis be jo apseit)

Ant įkaitintos keptuvės su truputėliu aliejaus pakepinam smulkiai pjaustytus svogūnus, česnaką ir imbierą, kepti keletą minučių pastoviai maišant. Vėliau sudėti vištienos krūtinėlę supjaustytą gabalėliais, maišant kepti kol vištiena pabals (nesimatys žalios mėsos), tada sudėti papriką supjaustytą juostelėmis ir riešutus. Kada paprika apkeps supilti sojos padažą, alyvų aliejų, viską gerai išmaišyti ir patiekalas pagamintas. Vištieną patiekti su ryžiais, įdėjus į lekštę vištiena apibarstyti smulkintais svogūno laiškais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą