2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Lašiša grietinėlės padaže

Gimtadienio vakarienei gaminti norisi greitai, nevarginančiai, tačiau skaniai ir ypatingai. Ypatingai progai ypač tinka žuvų karalienė - lašiša. Receptas adaptuotas pagal rastą pas aguonėlę.

Dviem porcijoms reikės:
Dviejų gabaliukų lašišos
200g. grietinėlės
2 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos
daržovių buljono
druskos
pipirų
pundelio krapų
1 šaukštelio miltų
Prieskoninių žolelių žuviai

Lašišą pamarinuoti su žuvies prieskoniais ir šiek tiek druskos. Į nedidelį puodą ar keptuvę pilti grietinėlę, dėti pomidorų pastą, buljoną, druską, pipirus ir smulkintus krapus. Pakaitinti iki užvirimo ir nukėlus nuo ugnies įmaišyti miltus. Lašišą dėti į kepimo indą, užpilti padažu ir kepti apie pusvalandį.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą