2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Imbieriniai sausainiai

Šiemet skaniausi - katinai!

100g kambario temperatūros sviesto
100g rudojo cukraus
150g melasos arba medaus
1 kiaušinio
400g persijotų miltų
žiupsnio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių


Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską, prieskonius ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti. Galima dėti daugiau prieskonių (pankolius, anyžių, kardamoną, muskatą) ar vienus prieskonius pakeisti kitais. Sausainius galima papuošti glajumi, išvirtu iš cukraus pudros su trupučiu citrinų sulčių. Skaniausi - išlaikyti bent kelias dienas.











receptas rastas čia

3 komentarai:

  1. Pastaruoju metu ypač pradėjau pastebėti, kad geriausi, mieliausi ir skaniausi pasaulyje receptai reikalauja orkaitės. O aš kaip tyčia jos neturiu ten, kur būnu didžiają laiko dalį ir tai mane žudo :D Kepčiau va tokius va sausainius, ir visokias užkepėles ir pyragus kiaurą parą :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. kartais galima susikooperuot su kokia drauge ir pas ją ką nors išsikept :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ooo... reikės būtinai issikepti :) dar siandien valgiau panasius sausainius, bet is kioskelio pirktus.

    AtsakytiPanaikinti