Tešlai:
300 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
200 gr. cukraus
1 pakuotė vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
2 kiaušiniai
150 gr. sviesto arba margarino
120 ml. pieno
100gr. aguonų
100gr. aguonų
Papuošimui:
didelė skardinė konservuotų persikų
Nedideliame inde sumaišykite miltus (persijotus), kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą (arba margariną) - maišyti šluotele.
Skystas mišinys pilamas plona srove į miltus, maišoma šluotelė, įmaišyti aguonas.
Dėti tešlą į riebalais išteptą formą, ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių.
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų, vėliau supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į puodą dėti medų, grietinėlę, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti,kaip ištirps cukrus sudėti vos pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėkite dar saulėgrąžų.
Kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą (arba margariną) - maišyti šluotele.
Skystas mišinys pilamas plona srove į miltus, maišoma šluotelė, įmaišyti aguonas.
Dėti tešlą į riebalais išteptą formą, ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių.
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų, vėliau supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į puodą dėti medų, grietinėlę, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti,kaip ištirps cukrus sudėti vos pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėkite dar saulėgrąžų.
Po 20 minučių, kaip pyrago viršus pakankamai sukietėja (ne ankščiau) išimkite ir greitai išdėliokite griežinėliais persikus , o per vidurį saulėgrąžų masę.Dėti į orkaitę dar 15 maždaug minučių.
Leiskite atvėsti formoje.
Leiskite atvėsti formoje.
Neisivaizduoju, kaip tu gali susilaikyti neparagavus karsto pyrago!!!;DD Man cia pats didziausias kepimo malonumas:)
AtsakytiPanaikintiaš nemėgstu prapjaut pyragų, kurie skirti nešimuisi į svečius :D
AtsakytiPanaikintiAj, nu tokiu atveju tai suprantama;DDD prapjauto gi nesinesi;DD
AtsakytiPanaikinti