Neabejotinai patys skaniausi riestainiai pasaulyje! Tikrai tikrai :)
250 g. sviesto ar margarino
3/4 – 1 stiklinės cukraus
1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
2 kiaušinių
3 stiklinių miltų
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
cukraus apvoliojimui
Jei sviestas ar margarinas sušalę sutarkuoti burokine tarka (jei minkštas – suminkyti mediniu šaukštu), įberti cukrų, vanilinį cukrų bei viską sumaišyti. Imušti kiaušinius, išsukti iki vientisos masės, įberti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkyti. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, priklauso nuo masės drėgnumo (sviesto ar margarino, kiaušinių dydžių). Galima trumpam tešlą padėt į šaldytuvą.
Atgnybkite tešlos gabalėlį, rankomis sukočioti į mažojo piršto storumo pailgą volelį, bei suraitykite riestainėlius, vieną pusę apvolioti cukruje ir neapvoliota puse dėtit į skardą išklota kepimo popieriumi. Kepti 10-12 min. 180-200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Receptas iš Neringos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą