Apie šį tortą giminėje sklando legendos :)
Dideliam tortui (2 normos)
4 stiklinės aguonų
18 kiaušinių
0,5 stiklinės trupinių
18 šaukštų cukraus
Sulaistymui
0,5 litro pieno
1 stiklinė cukraus
25g. vanilinio cukraus
Užpilui
2 indeliai kondensuoto pieno (naudoti lietuvišką), jei norisi mažiau saldumo, naudoti vieną indelį
15g. vanilinio cukraus
Aguonas iš vakaro užpilti vandeniu. Nusausinti ir 3 kartus sumalti (geriau malti "mechanišku" mėsmalės būdu). Į sumaltas aguonas dėti po 2 trynius ir 2 šaukštus cukraus, sukti mediniu šaukštu, kol sudedami visi kiaušiniai. Po to visą masę sukti dar 15min. Atšaldytus baltymus plakti iki standžių putų. Po to atsagiai, kartu su trupiniais, dėti į aguonų masę. Kepti iki "sauso pagaliuko".
Sulaistymui pieną sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pakaitinti, bet tik vos vos tiek jokiu būdu neužvirti ir sulaistyti pravėsusį tortą.
Kondensuotą pieną su skardinėmis pakaitinti puode su vandeniu 40min. Ištraukus truputį atvėsinkite, atidarykite, sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir apliekite tortą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą