Originalas
150 g. juodojo šokolado (geriausiai 70% kakvos)
50 g. plakamosios grietinėlės
70 g. kambario temp. sviesto
1 kupino v. šaukšto medaus
1,5 a. šaukštelio tirpios espresso kavos granulių
1 v. šaukšto brendžio arba viskio
kakavos apvoliojimui
Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti espresso kavą bei
medų. Šokladą susmulkinti bei ištirpinti vandens vonelei iki vienalytės
masės. Į grietinėlės, medaus, kavos mišinį maišant palaipsniui supilti
šokoladą, kai masė šiek tiek atvės sudėti sviestą bei įpilti brendį arba
viskį. Viską išmaišyti iki vienalytės masės. Paruošti kvadratinę ar
pailgą formą, kurią iškloti maistine plėvele bei supilti paruoštą masę,
padėti į šaldytuvą min. 2 val. kad triufelių masė gerai sustingtų.
Vėliau su šaukštelių pakabinti masės bei suformuoti rutuliukus, arba
masę supjaustyti maždaug 2×2 cm. dydžio kvadratėliais ir formuoti
įvairių formų triufelius, kuriuos vėliau gausiai apvolioti karčioje
kakavoje.
Kakavos turėjau mažokai, todėl manieji gavosi "margi" :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą