Sausainiai puikiai tiko ir pietų pertraukos paįvairinimui, ir kovo 8 šventimui, ir Vilniaus paminklinių lentų ir freskų kišimui galvon.
apie 250-300g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
170 g sviesto;
220 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 kiaušinio baltymas;
0,5 a.š. vanilės;
spalvotų pastilių.
Kiaušinį ir baltymą išplakti su cukrumi, tada pilti lydytą sviestą,
cukrų ir išmaišyti. Maišant suberti vanilę, kepimo miltelius, miltus
(miltų gali reikt daugiau arba mažiau, priklauso nuo kiaušinio dydžio),
turi gautis minkšta elastinga, nelipmanti prie rankų tešla. Formuoti
rutuliukus, padėjus ant skardos juos suploti į blyną ir papuošti
pastilėmis (tarp sausainių palikti nemažus tarpus, kokius 2-3 cm), kepa
apie 15 min 180C orkaitėj.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą