2011 m. sausio 16 d., sekmadienis

Grikių apkepas

1 st. grikių
3 st. vandens
šaukštas aliejaus
druska
Svogūnas
6-8 pievagrybiai
300 gr. virtos vištienos ar kt. mėgiamos mėsos
200 gr.grietinėlės
druskos,pipirų
200 gr. sūrio
2-3 kiaušiniai

Kruopas vos pakaitinti keptuvėje ir suberti į pasūdytą, verdanti vandenį, įpilti aliejų, pamaišyti ir virti 10 minučių. Svogūną su pievagrybiais apkepti keptuvėje, įmaišyti smulkintą mėsą, kelis šaukštus grietinėlės, pagardinti prieskoniais ir šiek tiek apkepti. Į indą dėti pusę grikių, pabarstyti sūriu, dėti keptus grybus su mėsa, vėl sūrio ir likusius grikius. Išplakti kiaušinius, sumaišyti su  likusia grietinėle ir užpilti ant apkepo. Užtarkuoti sūriu.Kepti orkaitėje, kol gražiai paruduos sūris.













Rasta skanus gyvenimas blog'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą