2011 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Cukinijų-apelsinų uogienė

Turbūt populiariausias derinys cukinijų uogienėje yra apelsinai ir citrina. Receptų taip pat galybė, tad pasirinkau man pasirodžiusį lengviausią, kurį radau pas pasididžiuojančią namų šeimininkę .

Cukinija (apie 2kg)
3-4 apelsinai
400g cukraus
Vietoj apelsinų galima panaudoti 3 citrinas arba dėti ir tą, ir tą.

Cukiniją nulupti, išskobti minkštąją dalį ir supjaustyti kubeliais. Apelsinus taip pat nulupti (nepalikite baltosios žievės dalies, nes bus kartu) ir supjaustyti kubeliais. Apelsinus ir cukiniją dėti į puodą, užpilti cukrumi ir palaikyti apie valandą. Tuomet virti, pakol cukinijos gabaliukai pataps skaidrūs.



3 komentarai:

  1. Cukiniją dar galima paversti ananasais. Tik reikia kuo geresnių ananasų sulčių. :)
    O už šį receptą dideliausias ačiū. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, apie ananasus esu girdėjus. Dar žinau, kad paruošus salotų padažą su krapais galima jas agurkais paverst :)

    AtsakytiPanaikinti