2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Tiramisu

Savaitgalį norėjau palepinti vyrus, kurie mane karts nuo karto labai gardžiai pamaitina. O jei lepinti, tai lepinti kaip reikiant. Lepinimo priemone pasirinkau Tiramisu pagal Beatos receptą.
Įspėjimas. Šiam receptui įgyvendinti naudojami žali kiaušiniai, o kaip žinia tokiuose gali slėptis salmoneliozė. Kadangi pati jos prisibijau, aš rekomenduočiau naudoti tik naminius kiaušinius, tik iš patikimų žmonių. Kitu atveju, arba ieškokit recepto be kiaušinių (jų tikrai yra) arba bent jau labai labai gerai dezinfekuokit kiaušinių lukštą

4 kiaušiniai  (visi tryniai ir du baltymai)
5 šaukštai cukraus
500g. maskarponės sūrio
300-350g sausainių "damų piršteliai"
300ml stiprios kavos
50g alkoholio (romas, brendis ar koks tik jum atrodo, kad tiktų)
Geros kakavos

Užsiplikyti kavą. Trynius su cukrumi išsukti iki kol pabals. Sumaišyti su maskarpone. Iki standumo išplakti baltymus. Juos įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. Kavą nusikošti į indą, kur būtų patogu įmerkti sausainį. Į kavą įpilti brendžio. Merkti sausainius į kavą (sausainiai kavos turi gauti vos vos, kitaip gausis košė) ir dėti į indą, kuriame ruošite tiramisu (tam tinka kepimo formos, maisto laikymo dėžutės, labai gražiai gaunasi porcijom kokteilių stiklinėse). Kai išklosite indo dugną sausainiais, pabarstykite juos kakava ir dėkite kremą. Sluoksnių darykite, kiek išeina ir kiek norite. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo, jį apibarstykite kakava. Kakavą geriausia barstyti per sietelį. Jei, kaip ir aš tokio neturite, panaudokite sietelį, skirtą arbatžolėm ;) Stingdyti šaldytuve bent 4 valandas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą