2010 m. gruodžio 4 d., šeštadienis

Citrininiai keksiukai

Nuostabusis atradimas  Petit Moris blog'e . Šiandien buvo tobula.

6-7 šaukštų minkšto sviesto ar margarino (~150-170g.)
175g cukraus
175g miltų
4 šaukštai pieno
Keli arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos)
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
ir žiupsnelis druskos

Sirupas:
6 šaukštai cukraus
vienos citrinos sulčių

Visus tešlos produktus sumaišyti mikseriu iki vientisos masės arba išsukti mediniu šaukštu. Supilti į formeles (užpildyti 2/3 tūrio) ir dėti į orkaitę 190 laipsnių temperatūroje ir kepti 15-20 minučių. Iškepus keksiukams, palikite juos orkaitėje ir pradėkite šildyti sirupą iki užvirimo. Išimkite keksiukus iš orkaitės, pradurkite visuose po skylutę ir su konditeriniu švirkštu (arba tiesiog su šaukštelio kita puse padarykite skylutę ir su paprastu medicininiu švirkštu) sušvirkškite sirupą į keksiuką (pagal skonį).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą