2010 m. gruodžio 8 d., trečiadienis

Kisielius

Kadangi man priverstinė bibliotekų savaitė, atrandu daug naujų dalykų (šiaip aš bibliotekų vengiu, knygas pasiimu, o jei neduoda neštis namo, dažniausiai reikiamas vietas atsišviečiu). Šiandien atradau kambarėlį, kuriame yra indų, virdulys ir mikrobangė. Ir dar ten pamačiau mergitę, kuri termose turėjo kisieliaus. Kilo dvi mintys:
a) vakare pasigaminti kisieliaus namie;
b) nužudyt mergaitę ir griebt kisielių.
Kaip bebūtų keista, pasirinkau pirmąjį variantą.

Reikės:
Uogų/vaisių/uogienės/sulčių/kompoto
Vandens
Cukraus
Krakmolo

Jei naudojate uogas, jas ištrinti (jei naudojate vaisius, sutrinti arba, pvz, obuolius smulkiai supjaustyti), užpilti karštu vandeniu, įdėti cukraus pagal skonį ir dėti virti (tą patį daryti su uogiene). Į stiklinę įpilti krakmolo (apie trečdalį stiklinės) ir užpilti šaltu vandeniu ir išmišyti, kad gautus toks balkšvas skystis (krakmolas netirpsta), tada jį po truputį pilti į puodą, nuolat maišant, kad nesigautų gumuliukai. Kai užverda - kisielius baigtas :) Naudojant sultis ar kompotą tas pats, tik be vandens (nebent truputį praskiest) ir, jei saldūs, nereikia cukraus.
Dar galima nusipirkti kisieliaus pokutyje ir virti pagal instrukciją. Tik verta gerai perskaityt sudėtį, kitaip kisielius trenks sintetika, o puodą savaitę šveist reiks :)
Kisielių man skaniausia gerti karštą.


2 komentarai:

  1. Labai labai priminė studentiškus laikus, kai nuomavausi kambarį pas tokį senuką. Žiemą būdavo tikrai šalta ir aš turėjau tokį susišildymo būdą: vakare lįsdavau po antklode su karšto kisieliaus ąsočiu (tokį nedidelį turėjau) ir kokia skania bulka...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tokia susišildymo idėja bendrabutyje irgi patinka :)

    AtsakytiPanaikinti