2011 m. sausio 9 d., sekmadienis

Kibinai

1 kg miltų
450g margarino
4 kiaušiniai
200g grietinės
druskos

Įdarui:
1kg mėsos
3 svogūnai
50g margarino
druska
pipirai
truputis virinto šalto vandens

Į miltus įberti žiupsnelį druskos, sudėti gabaliukais pjaustyta margariną ir rankomis ištrinti masę. Turi gautis kažkas panašaus į birią varškę, smulkūs margarino gabalėliai gali likti. Įmušti tris kiaušinius, o vieno tik baltymą, trynį paliekant plakiniui aptepti kibinus, supilti grietinę ir minkyti, kol nebekibs prie rankų. Išminkytą tešlą pusvalandžiui įkišti į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošti įdarą. Mėsą supjaustyti mažais kubeliais, suberti susmulkintus svogūnus, druską, pipirus, galima paįvairinti prieskonių pagal skonį,  įpilti truputį vandens, įdėti margarino ir išmaišyti. Išėmus iš šaldytuvo tešlą iš jos pasidaryti vienodo dydžio rutuliukus, juos iškočioti į blynukus, dėti įdarą ir užlankstyti. Dėti į skarda (skardos netepti jokiais riebalais), aptepti kiaušinio trynio plakiniu ir dėti kepti 200 C orkaitėje apie pusvalandį. Iš vienos normos išeina maždaug 25-28 kibinai.

1 komentaras: