2011 m. kovo 12 d., šeštadienis

Beatos šokoladainis

200g kokybiško tamsaus šokolado
250g sviesto
3 kiaušiniai
200g cukraus
150g miltų
2 šaukštai paprastos kakavos
žiupsnelis druskos
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
100g rududu
100g riešutų sviesto

Šokoladą ir sviestą išlydyti ant garų. Lengvai išplakti kiaušinius su cukrumi (ne iki putų), maišant supilti šokolado masę, tada suberti visus birius produktus ir išmaišyti tešla. Kepimo skardą ištiesti kepimo poperium, ir kadangi ji labai kimba, tai Beata siūlo kepimo popierių suglamžyt, tada tiesti į formą ir patepti sviestu. Supilti masę į formą. Tuomet ant viršaus dėti po šaukštelį rududu ir riešutų sviesto taip, kad kiekvienam pyrago gabaliuke pjaustant būtų po šaukštelį to gėrio, o tada šią masę įnardinti į šokoladinę masę. Kepti 170 orkaitėje 25 minutes, neperkepti, geriau "pusžalis", nei perkepęs. Pjaustyti po valandos, o geriausia palaikyt per naktį. Jei nesinori riešutų sviesto, Beata siūlo dėti bent rududu su smulkintais riešutais arba po mažą plytelę pieniško šokolado, nors labiausiai siūlo visgi išbandyti su riešutų sviestu.

4 komentarai:

  1. Bandysiu pagaminti kaip savo motyvaciją einant į studentų atstovybę. :D
    greičiausiai iškart priims :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. su tokia motyvacija nepriimt neįmanoma bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kepiau jau daug kartu, visad puiku!

    AtsakytiPanaikinti