2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Pyragas Saulėgrąža

Velykų pyrago norėjosi nuotaikingo ir pavasariško, tad šis tiko nuostabiai :) receptas rastas skanus gyvenimas blog'e. Ragausim tik ryt, bet neabejoju, kad bus skanu.


Tešlai: 

300 gr. miltų 
2 šaukšteliai kepimo miltelių 
200 gr. cukraus 
1 pakuotė vanilinio cukraus 
2 kiaušiniai 
150 gr. sviesto arba margarino
120 ml. pieno 
100gr. aguonų 

Papuošimui:

didelė skardinė konservuotų persikų

Nedideliame inde sumaišykite miltus (persijotus), kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų. 
Kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą (arba margariną) - maišyti šluotele. 
Skystas mišinys pilamas plona srove į miltus, maišoma šluotelė, įmaišyti aguonas.
Dėti tešlą į riebalais išteptą formą, ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių.

Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų, vėliau supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į puodą dėti  medų, grietinėlę, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti,kaip ištirps cukrus sudėti vos pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėkite dar saulėgrąžų.

Po 20 minučių, kaip pyrago viršus pakankamai sukietėja (ne ankščiau) išimkite ir greitai išdėliokite griežinėliais persikus , o per vidurį saulėgrąžų masę.Dėti į orkaitę dar 15 maždaug minučių.
Leiskite atvėsti formoje. 

3 komentarai:

  1. Neisivaizduoju, kaip tu gali susilaikyti neparagavus karsto pyrago!!!;DD Man cia pats didziausias kepimo malonumas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš nemėgstu prapjaut pyragų, kurie skirti nešimuisi į svečius :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aj, nu tokiu atveju tai suprantama;DDD prapjauto gi nesinesi;DD

    AtsakytiPanaikinti