2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Laukiniai augalai

Languota prijuostė ir jos ryšėtoja iš Septynių virtienių siūlo padiskutuoti tema "Laukiniai augalai".

Man tokie augalai pirmiausiai asocijuojasi su gydančiomis arbatomis, grožio procedūromis ir, žinoma, prieskoniais. Bent jau man karalių karalius yra čiobrelis, kurio arbatą geriu peršalus, juo gardinu mėsos patiekalus, o kai netingiu, nuoviru valau veidą, kadangi jis stiprus antiseptikas ir turi priešuždegiminį poveikį. Pavyzdingesnės nei aš, atradusios ir daugiau vaistažolių(pvz liepžiedžiai, medetkos, ramunėlės, jonažolės), kurias naudoja veido valymui, prausimui arba šaldo nuovirus į ledukus ir taip gaivina odą.

Visgi didžiausias džiaugsmas man yra uogos. Nėra nieko gardžiau už mėlynių uogienę. O kur dar gervuogės, bruknės, spanguolės, miško avietės ir žemuogės. Taip ir norisi, kad vasara ateitų kuo greičiau :) O ir pūslės uždegimą gydyti žymiai smagiau bruknėmis ir spanguolėmis nei Didžiai Šlykščia Meškauogių Lapų Arbata.

Pagalvojus apie laukinių augalų draugiją su alkoholiu, pirmiausia prieš akis iškyla vaizdai su kaime matyta specifine vaistų lentyna: buteliukai su beržų pumpurų, ajero šaknų ir įvairių žolių užpiltinėmis. Ir dar kadais ragauta suvalkietiška naminė su debesylu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą