2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Šiandien atsibudau su mintimi, kad noriu obuolių pyrago. Ilgai rinkausi receptą ir labiausiai suintrigavęs buvo rastas Saulėtoje virtuvėje . Nenusivyliau :)


Tešlai
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
200 g sviesto, atšaldyto
160 g cukraus pudros
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys



Įdarui
75 g razinų, išmirkytų šiltame vandenyje (nedėjau)
800 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis
2 valg.š. cinamono
2 valg.š. cukraus pudros


50 g cukraus pudros 
1 kiaušinis, išplaktas

Dubenyje sumaišyti tešlai skirtus birius produktus, tuomet dėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti, kol susidarys trupiniai. Tuomet dėti kiaušinio trynį ir minkyti, kol gausis vientisa minkšta tešla. Trečdalį tešlos atskirti, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą. Likusia tešla iškloti kepimo indo dugną, padarant gan aukštas sieneles. Kepimo indą, išklotą tešla, taip pat dėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis ir sumaišyti su cukraus pudra ir cinamonu. Jei naudojate razinas, jas nusausinkite ir taip pat įmaišykite į įdaro masę. Kepimo indą, išklotą tešlą apibarstyti 50gr cukraus pudros ir dėti obuolius. Iš atsidėto tešlos gabalėlio delnuose iškočioti plonas juosteles ir ant pyrago viršaus išdėlioti tinklelį. Jį patepti kiaušinio plakiniu (nors kitąkart turbūt netepsiu :) ). Kepti 180C orkaitėje 1val10min.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą