2012 m. sausio 10 d., antradienis

Nekeptas varškės tortas

Kai nori sumeistrauti gimtadienio tortą sesijos metu, ypač kai po kelių dienų vienas bjauriausių egzaminų ever, labai tinka nekeptas tortas. Apmąstymuose varžėsi Gustavo ir Agnės variantai. Nugalėjo Agnė (žinau, nesąžinga, kad nugalėjo pažintys, bet toks jau tas gyvenimas).

2 pakeliai šokoladinių sausainių
200 g sviesto
400 g varškės
200 g grietinės
150 g cukraus
2 "Snickers" šokoladukai (arba tiek, kiek tik patinka)
3 šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Varškiniuose tortų sluoksniuose man geriausiai pasiteina viskas tuomet, kai naudoju pačią liesiausią varškę, bet riebią grietinę.

Sausainius susmulkinti iki trupinių. Ant jų užpilti lydytą sviestą, išmaišyti ir kloti masę į torto formą. Laikinai padėti į šaldytuvą. Žalatiną užpilti trupučiu vandens ir brinkinti apie pusvalandį. Grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti varškę, smulkintus snickers ir tuomet supilti garų vonelėje ištirpintą žalatiną ir gerai išmaišyti. Šią masę pilti ant trupinių ir padėti šaltai, kad sustingtų.

Su gimtadieniu, Rima!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą