2012 m. kovo 6 d., antradienis

Varškės apkepas

 Retai kada begaminu ką nors naujo. O jei ir pagaminu, suvalgau pamiršusi nufotografuoti ir aprašyti. Pagrindinė pastarųjų dienų veikla - meditavimas prieš wordo lapą ir įsivaizdavimas, kad rašau bakalaurinį. Na bet pozityvas tas, kad pavasaris, mylimi žmonės nepamiršta prablaškyti ir palepinti, o ir juos pačius kartais galima palepinti maistu :)

Šis apkepas nekartą bandytas, bet kol kas nebuvo susilaukęs aprašymo, rastas kadais Saulėtoje virtuvėje .

Reikės:
300g. liesos varškės
2 kiaušinių
4 šaukštų manų kruopų
pusės puodelio pieno
3 šaukštų cukraus
kelių lašų romo esencijos

Manus užpilti pienu ir palikti išbrinkti. Varškę, kiaušinių trynius ir cukrų sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Į šią masę dėti išbrinkintus manus, įlašinti romo esencijos, išmaišyti, tuomet atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą