2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

Vištiena saldžiarūgščiame padaže

Receptas iš čia .

300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;
Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¾ puodelio apelsinų sulčių;
¾ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¾ puodelio pomidorų padažo ar kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.


Vištieną supjaustyti nedidelėm juostelėm, merkti į paplaktą kiaušinio baltymą ir apvolioti krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje (dar geriau - mišinį bei baltyme mirkytą vištieną dėti į maišelį ir gerai supurtyti). Apkepti aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Supjaustyti papriką ir svogūną, burokine tarką sutarkuoti morką ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus (papriką dėti apkepus morkoms ir svogūnams).  Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir
užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną,
užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą