2010 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

Daržovių troškinys, kvepiantis čiobreliais

Reikės (2 porcijos):
1 didelis svogūnas,
50 ml aliejaus,
1/2 vnt. raudonosios paprikos,
1/2 vnt. žaliosios paprikos,
1 vidutinio dydžio baklažano,
2 nedidelių cukinijų,
500g pomidorų tyrės (keičiau pertrintais konservuotais pomidorais)
1 v.š. šviežių ar džiovintų čiobrelių,
1 lauro lapelio,
25g juodų alyvuogių (be kauliuko),
3 lapelių šviežio baziliko,
juodųjų pipirų,
druskos.
 
Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir jį apkepkite apie 3min., sudėkite šiaudeliais pjaustytas paprikas, kubeliais pjaustytą baklažaną ir cukinijas, sudėkite pomidorų tyrę, rupiai smulkintus čiobrelius, lauro lapą, padruskinkite, papipirinkite, išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies 50min. Nuėmę nuo ugnies sudėkite į per pusę ar į ketvirčius supjaustytas alyvuoges ir baziliką ir išmaišykite.
Labai tinka lengvai vakarienei :) 
rasta čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą