2010 m. spalio 30 d., šeštadienis

Avižiniai sausainiai

100g sviesto
250g avižinių dribsnių
100g saulėgrąžų
100g sezamo sėklų
3 šaukštai razinų
kiaušinis
4-5 šaukštai cukraus

Puode ištirpinti sviestą, suberti avižinius dribsnius ir maišant kaitinti kelias minutes Tada į pakaitintus dribsnius suberti, saulėgrąžas, sezamus, razinas. Kiaušinį išplakti su cukrumi Į plaktą kiaušinį suberti avižų ir sėklų mišinį, gerai išmaišyti ir palikti 10 minučių brinkinti Iš masės šaukštu formuoti sausainius ir dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Priedus galima paįvairinti ar keisti, dedant riešutus, džiovintus vaisius ir uogas.
Tiesa, sviesto kitakart naudosiu mažiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą