2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Cukinijų blynai

Blynams:
Maža cukinija
3-4 šaukštai miltų
Kiaušinis
Druska
Krapai
Pienas
Aliejus

Padažui:
Grietinė
1-2 skiltelės česnako
Krapai
Petražolės

Sutarkuoti cukiniją stambia tarka, pabarstyti druska ir palikti bent pusvalandžiui. Po pusvalandžio nupilti skystį nuo cukinijų. Į tarkuotą cukiniją įmušti kiaušinį, sudėti smulkintus krapus ir miltus. Išmaišyti. Jei masė per tiršta, įpilti šiek tiek pieno. Ir kepti blynus keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kartais blynų masę dar paskaninu įdėdama tarkuoto fermentinio sūrio :)
Padažas. Į grietinę išspausti skiltelę česnako ir įdėti smulkintų krapų ir petražolių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą