2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Supermergaitės prašymu - bulviniai blynai

Dviem porcijoms:

6-7 bulvių
svogūno
šlakelio pieno
kiaušinio
šaukšto miltų
druskos
pipirų
vitamino C tabletės
aliejaus

Sutrakuoti bulves ta smulkiąja bjauriąja tarka, kuri visad grąsina nutarkuoti nagus. Sutrinti vitamino C tabletę ir sudėti į tarkius, kad neparuduotų jie baisiai baisiai. Nusunkti bulvių skystį. Užvirinti truputį pieno (kadangi baisiai tingiu terliotis, tai įpilu į puoduką ir pakaitinu kelias sekundes mikrobangėje) ir užpilti jį ant bulvių ir išmaišyti. Į tarkius dėti kiaušinį, prieskonius, miltus, smulkintą svogūną (geriau pakepintą, bet kai tingiu, nesiterlioju tiek) ir išmaišyti. Įkaitinti keptuvę su trupučiu aliejaus, šaukštu pakabinti tarkių ir dėti keptuvėn formuojant blynukus.
Pavalgius liko bynų?  Ne bėda, vėliau juos galima pašildyti keptuvėje su pienu (mikrobangėje šildyti jie tampa ne itin skanūs).

1 komentaras:

  1. O, blynukai ;D
    O palengvintas variantas tinginiams - kepti vieną didelį blyną per visą keptuvę;DD

    AtsakytiPanaikinti