Nedidelės žiedinio kopūsto galvos arba 400g šaldytų žiedinių kopūstų
Sviesto
100g grietinėlės
Šaukšto miltų
Druskos
Pipirų
Raudonėlio
Žiedinio kopūsto galvą dėti į puodą ir užvirus porą-trejetą minučių pavirti, tada ją išimti, atvėsinti ir supjaustyti. Jei naudojate šaldytą, tada juos nuplikyti verdančiu vandeniu. Susmulkintą žiedinį kopūstą dėti į keptuvę su trupučiu sviesto ir pakepinti apie 15-20 minučių (žiedinis kopūstas turi suminkštėti).Tada užpilti grietinėlę, sudėti prieskonius ir dar apie 7-10min patroškinti. Prieš baigiant troškinti įdėti šaukštą miltų, kad padažas sutirštėtų ir gerai išmaišyt. Valgyti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą