2010 m. spalio 29 d., penktadienis

Žiediniai kopūstai baltame padaže

Nedidelės žiedinio kopūsto galvos arba 400g šaldytų žiedinių kopūstų
Sviesto
100g grietinėlės
Šaukšto miltų
Druskos
Pipirų
Raudonėlio

Žiedinio kopūsto galvą dėti į puodą ir užvirus porą-trejetą minučių pavirti, tada ją išimti, atvėsinti ir supjaustyti. Jei naudojate šaldytą, tada juos nuplikyti verdančiu vandeniu. Susmulkintą žiedinį kopūstą dėti į keptuvę su trupučiu sviesto ir pakepinti apie 15-20 minučių (žiedinis kopūstas turi suminkštėti).Tada užpilti grietinėlę, sudėti prieskonius ir dar apie 7-10min patroškinti. Prieš baigiant troškinti įdėti šaukštą miltų, kad padažas sutirštėtų ir gerai išmaišyt. Valgyti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą