Žuvis su kaulu (tinka betkokia, bet man skaniausia su jūros lydeka)
Miltai
Kiaušinis
Druska
Pipirai
Žuvies prieskoniai
Svogūnai
Morkos
Pomidorų padažas
Aliejus
Žuvį, jei reikia, nulupti, supjaustyti 3-4cm gabaliukais ir valandėlę pamarinuoti su druska, prieskoniais, pipirais. Tuo tarpu galima pasiruošti padažą. Supjaustyti keletą svogūnų, sutarkuoti keletą morkų ir apkepinti keptuvėje, kol svogūnai gražiai pagels, tada užpilti šiek tiek pomidorų padažo ir porą minučių dar patroškinti. Pamarinuotą žuvį merkti į kiaušinio plakinį, apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje su nemažai aliejaus. Keptą žuvį šiek tiek atvėsinti ir užpilti padažu. Man skaniausia, kai žuvis bent valandą būna pabuvusi padažiuke.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą