2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Maistas pagirioms - agurkinė sriuba

Rytą, po gero baliaus, juk taip norisi sriubytės...

Reikės:
Perlinių kruopų
Morkų
Bulvių
Svogūno
Marinuotų/raugintų agurkų
Vištienos sultinio kubelio
Pipirų
Cukraus
Krapų
Aliejaus

Perlines kruopas geriausia iš anksto pamerkti, nes kitu atveju, jas reiks virti laaabai  ilgai. Išmirkytas perlines kruopas pilti į puodą, užpilti vandeniu ir dėti virti. Morkas ir svogūnus susmulkinti ir pakepinti ant trupučio aliejaus, kol svogūnai pagels. Apkepintus svogūnus ir morkas pilti į puodą su kruopomis. Taip pat sudėti smulkintas bulves. Tada galima imtis agurkų. Susmulkinti keletą agurkų (kuo rūgštesnių) ir dėti į  sriubą. Kai nusprendžiamia, kad sriuba jau beveik išvirė (bulvės, morkos, agurkai, kruopos tampa minkšti), pradedame skaninti sriubą. Įberiame susmulkintą vištienos sultinio kubelį, pipirų, krapų, truputėlį sunkos nuo agurkų ir žiupsnelį cukraus. Paragaujame, ar skanu, ir įdedame, ko trūksta (pvz gal nepakankamai sūru nuo sultinio, tad įberiame druskos).

2 komentarai: