Apie šį patiekalą sužinojau ispanų kalbos paskaitoje ir jis mane labai sudomino, tad netrukus nusprendžiau jį išbandyti.
2 porcijoms reikės:
4-5 nedidelių bulvių
svogūno
4 kiaušinių
aliejaus
druskos
pipirų
Bulves nuskusti ir dėti kepti keptuvėn su didesniu aliejaus kiekiu. Kepti ant vidutinės ugnies. Bulvės turi būti geltonos, tačiau likti nesuskrudusios. Prieš baigiant kepinti į bulves įdėti smulkinto svogūno. Apkepinus, viską išgriebti iš keptuvės, pabarstyti druska ir išmaišyti. Laukiant kol bulvės šiek tiek pravės, išplakti kiaušinius, tada į kiaušinių masę sudėti bulves ir įberti pipirų bei dar truputį druskos. Įkaitintį keptuvę (geriau nedidelę) su mažu kiekiu aliejaus ir supilti masę kepti. Kepti maždaug 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Su prieskoniais galima dar šiek tiek pažaisti ir įsidėti jų daugiau įvairesnių pagal savo skonį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą